proizvodi

Aparat za pravljenje sladoleda KRUPS

04.08.2017.

Na engleskom dvoru sladoled je stigao u 17. vijeku. Na jednom od prijema kralja Čarlsa II njegov kuvar iz Francuske je napravio ovu poslasticu za goste. Kralj Čarls je bio oduševljen do te mjere da je htio ljubomorno da ga sačuva samo za sebe. Zbog toga je dao veliku sumu novca svom kuvaru kako bi bio siguran da će se sladoled služiti samo na njegovom dvoru i da će recept zauvijek ostati tajna. Na našu sreću to mu nije pošlo za rukom pa je danas sladoled nešto bez čega ne možemo zamisliti ljetnje dane.

Da li uopšte postoji osoba koja ne obožava sladoled?  Svaka majka zna koliko djeca uživaju u njemu, a naspram kupovine onih zaleđenih iz prodavnice, ovim aparatom vi i vaši najdraži dobijate neuporedivo ukusniju i zdraviju poslasticu. Sa druge strane, prednost postoji i u odnosu na običan domaći sladoled, a to je što ga aparat non stop miješa dok se smrzava, kako bi otklonili sve kristalčiće leda i održali ga kremastim. Ovaj aparat upravo to radi umjesto vas.

Rezultat je jako, jako, jako ukusan sladoled kojem ne mogu da pariraju obični domaći sladoledi i možete odmah uživati u njegovom kremastom ukusu. U radu s ovim aparatom podjednako će uživati kreativci koji uvijek nešto mijenjaju i "ziheraši" koji se strogo drže recepata. Bez sumnje, čarobni aparat u kojem relativno brzo i bez imalo muke nastaje neobično ukusan domaći sladoled će oduševiti mnoge zaljubljenike u kuvanje.

Sigurni smo da, jednom kada probate sladoled iz aparata, za vas neće postojati drugi. Jedina mana mu je što će vam ga djeca stalno tražiti. 

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).