proizvodi

Dani aparata za pranje pod visokim pritiskom

13.04.2018.

Vrijeme u toku protekle zime je zaista bilo naporno. Mnogo kiše i snijega je ostavilo debele naslage prljavštine po našim dvorištima, kućama i automobilima. Poslednjih dana padavine polena su zamijenile atmosferske padavine i sada zaista treba preduzeti konkretne akcije kako bi naše okruženje doveli u red. Za tako jaku prljavštinu je potrebna velika snaga koja će je počistiti, a ko će bolje nego aparati za pranje pod visokim pritiskom. Odlične vijesti tek slijede!

U petak i subotu, 20. i 21. aprila odobravamo minimum 20% popusta na apsolutno sve aparate za pranje pod visokim pritiskom. Veliki popust na vrijedne mašine zaista predstavlja odličnu priliku za uštedu!

Kod nas možete pronaći širok izbor popularnih „peračica“. Bilo da želite mašinu sa hladnom ili toplom vodom, manje ili veće snage, sa univerzalnim ili indukcionim motorom, možemo vam ponuditi model za svaku vašu potrebu. Za kvalitet ne morate da brinete. U našim redovima se nalaze najveća svjetska imena u proizvodnji mašina pod visokim pritiskom. Bilo da izaberete Lavorwash, Kärcher, DeWalt ili Black&Decker možete biti sigurni da će vaša peračica vrijedno raditi godinama! Sve mašine imaju garantne rokove, pa i da nešto slučajno pođe po zlu naši serviseri će u kratkom roku riješiti problem.

Ukoliko nemate slobodnog vremena da nas posjetite u petak i subotu – ništa ne brinite. Naši centri u TC Bazar u Podgorici i TC HDL365 rade nedeljom, pa će u njima popust na sve peračice važiti i 22. aprila.

 

INDUKCIONI ILI UNIVERZALNI MOTOR

Postoje dvije vrste motora koje pokreću mašine za pranje pod visokim pritiskom: indukcioni i univerzalni. Predočićemo vam razlike između ovih motora kako bi spremni otišli u kupovinu peračica.

Indukcioni motori se uglavnom koriste u peračicama namjenjenim profesionalnoj upotrebi, a univerzalni motori su prilagođeni hobi ili kućnoj upotrebi. U zavisnosti od načina na koji ćete koristiti aparate za pranje može vam pogodovati kupovina jednog ili drugog modela:

  • Težina/veličina – indukcioni motori su uglavnom veći, teži i samim tim nepraktični za prenošenje. Peračice koje imaju univerzalne motore su manje i lakše za manipulaciju i skladištenje.
  • Životni vijek – indukcioni motori su idržljiviji od univerzalnih pa se iz tog razloga koriste u profesionalne namjene (perionice).

  • Energetska efikasnost – indukcioni motori se manje zagrijevaju i generalno troše manje električne energije od univerzalnih motora.

  • Nivo buke – univerzalni motori imaju mnogo veći broj obrta pa su samim tim glasniji. Čak i duplo snažniji indukcioni motori će biti tiši od univerzalnih modela.

  • Cijena – mašine za pranje pod visokim pritiskom sa univerzalnim motorima su mnogo jeftinije od indukcionih modela.

Glavno pitanje koje treba da postavite prije odlaska u kupovinu peračica je koliko često namjeravate da je koristite. Ukoliko nemate potrebu da koristite aparat za pranje svakodnevno u dužim vremenskim vremenskim intervalima (kao što se to radi u perionicama) onda ne morate da se izlažete većim troškovima kupovine modela sa indukcionim motorom. Peračica sa univerzalnim motorom će vam bez problema završiti posao. Uostalom to je iskustvo više hiljada kupaca u Crnoj Gori koji su u poslednjih par godina kupili Lavorwash peračicu Galaxy 150. Njena cijena ovog petka i subote će biti samo 99,90 eura!

Oni koji ipak žele da kupe aparat za pranje sa indukcionim motorom i pored toga što će ga povremeno koristiti za svoje dvorište mogu razmisliti o kupovini Karcher modela K4 Full Control čija će cijena u toku ova dva dana biti 244 eura!

Kupcima koji žele da kupe aparat za profesionalnu upotrebu preporučujemo da razmisle o Karcher modelu HD 5/15 čija će cijena biti 580 eura (čak 145 eura ušteda!) samo u toku petka i subote 20. I 21. aprila.

Dakle, za različite potrebe kupaca odgovaraju različiti modeli aparata za pranje. Ne postoji jedan model koji će odgovarati svima, pa zato u našoj ponudi možete pronaći veliki izbor peračica koji će zadovoljiti sve ukuse. Zato ne propustite priliku da u petak i subotu 20. i 21. aprila kupite aparat za pranje pod visokim pritiskom po znatno nižim cijenama!