proizvodi

Digitalni alkotester

12.11.2015.

U Okovu uvijek nešto novo i zanimljivo!

Znate onaj osjećaj kada se izlazak na kafu s prijateljima koje nedeljama nijeste vidjeli pretvori u jedno, dva ili tri piva? Zar ne bi bilo zgodno da, prije nego što se raziđete, možete da provjerite da li ste, odnosno, kada ćete biti zaista sposobni za vožnju?

Odnedavno nudimo pravo rešenje i za ovakve situacije - digitalni alkotester, mali aparat za mjerenje količine alkohola u organizmu, koji možete uvijek nositi sa sobom, odnosno, u automobilu.

Aparat radi na dvije AAA baterije, automatski se gasi po isteku određenog vremena, čime se produžava njegov radni vijek.

Kako se koristi digitalni alkotester?

Da biste ga pokrenuli, pritisnite dugme "Power" (slika A) i držite ga dok se ne uključi ekran. Još jedan klik na isto dugme otpočeće fazu pripreme koja traje 10 sekundi, tokom kojih je na ekranu ispisano "Warm Up" (slika B). Nakon pripremne faze mjerenje može da počne. Režim za mjerenje nivoa alkohola u dahu traje 10 sekundi. U tom intervalu treba u kontinuitetu duvati 4-5 sekundi u gornji dio aparata (slika C) - zvučni signal će vas obavijestiti kada možete prestati. Po isteku 10 sekundi predviđenih za mjerenje na ekranu će se pojaviti rezultati (slika D).

Čuvajte svoj i živote vaših saputnika! Ako aparat pokaže da u vašem dahu (organizmu) ima alkohola u određenoj mjeri, prepustite volan drugima ili potražite neko drugo prevozno sredstvo.

Digitalni alkotester možete pronaći u svim Okov centrima. Pored toga što je veoma praktičan i funkcionalan, ovaj aparat je veoma povoljan - košta samo 9,90 €.