proizvodi

Novi proizvodi za podno grijanje u Okovu

26.06.2017.

Ponuda programa za grijanje od sada je proširena potpuno novim, inovativnim rješenjima ruskog proizvođača Heatline. U pitanju su folije i mreže za podno grijanje čijom instalacijom ćete unijeti dodatnu toplotu u prostorije svog doma. 

Folija za podno grijanje - Heatline

Hiper-tanak topao pod-folija predstavlja fleksibilnu foliju debljine 0,3 mm, koja je izdržljiva i otporna na toplotu, a istovremeno ne propušta vlagu. Pod-folija prenosi toplotu u infracrvenom spektru koji, pored funcije zagrijavanja, ima i ljekovita svojstva. Snaga folije je 110-400 V/m². Ugradnja se vrši na bilo koji parket, laminat parket ili tepih.

Infracrveni zraci umjesto zagrijavanja vazduha, griju predmete, sprječavajući tako ,,paljenje’’ kiseonika te obezbjeđujući ravnomjerno i konstantno zagrijavanje prostorije.

Heatline folija ima takav stepen jačine i izdržljivosti da, čak i kada pokriva pod u teretani ili u bilo kojoj drugoj specijalizovanoj ustanovi sa konstantnim opterećenjem, ne morate brinuti o šteti.

Karbon sloj folije se proizvodi na visokoj temperaturi što određuje njen kvalitet i dug vijek trajanja. Za razliku od tradicionalnih kablovskih sistema, ukoliko se folija ošteti na jednom mjestu preostali dio će da funkcioniše normalno. Osim toga, bitno je naglasiti da ne podliježe koroziji i uništenju, veoma je dugoročna (period polietilen raspadanja prelazi životni vijek većine objekata).

Možete odabrati tačnu količinu grejne mrežice, presijecanjem trake na potrebne jedinice veličine (minimalna dužina od 0,25 m), te ugraditi podno grijanje tačno tamo gdje je potrebno, u bilo koji dio prostorije, bez potrebe dodatnog ravnanja poda. Na ovaj način sačuvaćete značajna sredstva za nabavku materijala i plaćanje radova od cementne smjese i, što je najvažnije, smanjiti svoje operativne troškove električne energije za 20-25%.

Mreža za podno grijanje sa jednom žicom

Topao pod na bazi mrežice za grijanje predstavlja sekciju za grijanje, montiran na specijalnim staklenim vlaknima. Takođe ne zahtijeva obavezne ugradnje u smjesu cimenta i pijeska. Napravljena je od izolovanog jednožičnog sistema visoke pouzdanosti, sa spoljašnjim prečnikom od 4 mm.

Ovaj set podnog grijanja na bazi mreže za grijanje, namijenjen je za dodatno zagrijavanje prostorija sa visinom plafona do 4 metra. Izvor toplote je sekcija koju je potrebno ugraditi u ljepilo za pločice. Pogodna je za sve podove sa betonskom podlogom, uključujući i prostor gdje postoji ograničenje visine podne konstrukcije (nije potrebna smjesa cimenta i pijeska).

Mreža se sastoji od kabla koji je fiksiran na staklenim vlaknima. Ima montažne krajeve i opremljena je sa montažnim žicama i sigurnosnim spojnicama. Fiksiranjem kabla na mreži eliminiše se potreba kalkulacije razmaka koji smanjuje vjerovatnoću oštećenja tokom instalacije.

Ponudu proizvoda iz ovog asortimana možete pogledati OVDJE.

U nastavku slijede video snimci koji ilustruju način ugradnje i funkcionisanje ovih praktičnih sistema.