proizvodi

REVOLUCIJA: DeWalt XR FlexVolt tehnologija

13.09.2016.

Ovih mjeseci svjedoci smo prave revolucije na polju akumulatorskih alata, nakon što je DeWalt plasirao na tržište zamjenjivu 18/54 V bateriju „XR FlexVolt“. Ona je u potpunosti kompatibilna sa postojećim 18-voltnim DeWalt alatima, ali ima mogućnost pojačanja sopstvene voltaže na do sada neviđenih 54 V. Da, dobro ste pročitali - čitavih 54 V! Od sada akumulatorskim alatima možete obavljati jednako zahtjevne poslove kao i električnim, s tim da vam neće smetati kablovi.

Tradicionalno, akumulatorski alati su se decenijama razvijali optimizujući odnos između dužine nezavisnosti od napajanja i snage koju proizvode. DeWalt je prepoznao frustracije koje su postojeće baterije stvarale korisnicima i težio razvoju „XR FlexVolt“ tehnologije koja eliminiše sva ograničenja. Ovaj koncept daje dvostruku prednost njihovim korisnicima: 1) vrijeme trajanja baterije kojem se ne može približiti nijedan drugi model na tržištu; 2) snagu električnih alata koja je nezamisliva svim ostalim modelima sa baterijskim pogonom. Sa ovom inovacijom DeWalt je konačno oslobodio pun potencijal akumulatorske tehnologije, pružajući korisnicima jedinstvenu mogućnost da čak i najteže građevinske poslovi obavljaju bez priključka na izvor električne energije.

Na tržištu će biti dostupno 8 mašina koje pokreće revolucionarna "XR FlexVolt" baterija: ugaona brusilica, SDS+ čekić, kružna testera, “alligator” testera, “lisičji rep” testera, potopna testera, stona kružna testera i stabilna kružna testera. Sve one imaju napon baterije od nevjerovatnih 54 V, što im daje snagu, kapacitet i preciznost električnih  modela. Kako biste shvatili značaj ovog noviteta na polju alata, navešćemo primjer stonog cirkulara  sa 54-voltnom „XR FlexVolt“ baterijom, a koji je u mogućnosti da izreže čak 92 metra OSB ploče debljine 19 mm sa samo jednim punjenjem! Ovakve performanse nam govore da smo ušli u novu eru akumulatorskih alata.

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).