proizvodi

Sve za vino

20.10.2015.

Za vino kažu da je "božansko piće". Svako je vino umjetnost za sebe i svako ima svoju dušu i afinitete.

Da bi vino bilo ukusno, moramo ga adekvatno pripremiti. Prvi stvar o kojoj treba voditi računa je temperatura. Bijela vina treba rashladiti u frižideru sat vremena prije otvaranja, dok se crna služe na sobnoj temperaturi.

Mi jako cijenimo vino i ljude koji u njemu uživaju. Zato kod nas možete pronaći široku paletu proizvoda za skladištenje, kontrolu temperature i otvaranje vina: od frižidera za odlaganje i posuda za hlađenje vina, preko termometara, do raznih vrsta čepova, vadičepa i proizvoda za vakuumsko zatvaranje flaša.

Kada otvorimo bocu, vino treba pustiti da "diše", odnosno, da bude u kontaktu s vazduhom neko vrijeme. Kod crnih vina, za ovo je potrebno i nekoliko sati. U ovu svrhu, predlažemo dekantere renomiranih brendova LuminarcTognanaArcoroc...

I čaše iz kojih se vino pije moraju biti dostojne "božanskog pića". Takve su sigurno specijalne somelijerske čaše vrhunskog francuskog brenda Chef & Sommelier, koje mi prodajemo. Izrađene su od posebnog Kwarx stakla, koje odlikuju visok stepen otpornosti na udarce, elegantni sjaj koji je postojan i nakon 2,000 pranja, te idealan stepen providnosti, što je veoma bitno za pravi doživljaj vina. Rubovi čaša oblikovani su Cold Cut tehnologijom, koja garantuje da će biti savršeno ugodni za usne. U toku je i popust na tri modela somelijerskih čaša:

  • Cabernet Lyre 380 ml - link
  • Cabernet Tulip 350 ml - link
  • Cabernet Tulip 470 ml - link

Naravno, pored pomenutog brenda, kod nas možete pronaći i širok izbor čaša ostalih svjetskih proizvođača s kojima sarađujemo. Ne sumnjamo da ćete za sebe pronaći nešto, što će vaše vino učiniti ljepšim i pitkijim, a vas zadovoljnijim, zdravijim i mlađima...

Kažu da je u vinu istina, ali i da je vino lijek. Mi predlažemo da uživate u svim njegovim blagodetima!

Ukoliko želite da budete u toku, prijavite se na našu mailing listu ovdje.