Friteze na vruć vazduh

Dobrodošli u svet inovativnih kulinarskih rešenja - friteza na vruć vazduh, poznata i kao air fryer. Ova revolucionarna tehnologija za pripremu hrane promenila je način na koji pržimo i termički obrađujemo namirnice, nudeći brz, lak i zdrav način za uživanje u omiljenim jelima bez potrebe za velikim količinama ulja.

 

Šta su friteze na vruć vazduh?

 

Friteza na vruć vazduh, poznata i kao air fryer, je uređaj koji termički obrađuje hranu tako što koristi vrući vazduh koji se kreće oko namirnica. Ovaj proces omogućava postizanje hrskave spoljašnjosti, slične onoj koja se postiže prilikom prženja, ali bez potrebe za velikim količinama ulja. Friteze na vruć vazduh postale su popularan izbor među onima koji žele uživati u omiljenim jelima na zdraviji način.

 

Zašto se preporučuje korišćenje friteza na vruć vazduh?

 

Friteza na vruć vazduh je preporučljiva zbog niza prednosti koje pruža. Prvo, omogućava pripremu hrane bez potrebe za velikim količinama ulja, čime se smanjuje ukupni unos masti. Osim toga, air fryer termički obrađuje hranu na brz i lak način, štedeći vreme koje biste inače potrošili na tradicionalno prženje. Još jedna prednost je što friteza bez ulja eliminiše neprijatne mirise prilikom pripreme hrane, pružajući svežije i prijatnije kulinarsko iskustvo.

 

Veliki izbor friteza na vruć vazduhU našem asortimanu možete pronaći vrhunske friteze na vruć vazduh od renomiranih brendova kao što su Tefal i Sencor. Tefal air fryeri su poznati po svojoj pouzdanosti i inovativnim funkcijama, dok Sencor pruža elegantan dizajn uz visok nivo performansi. Oba brenda predstavljaju vrhunski izbor za ljude koji žele kombinaciju kvaliteta, stila i funkcionalnosti u svojoj kuhinji. Preporučujemo da pažljivo pogledate ova tri modela:

 

Tefal Easy Fry & Grill Digitalna EY505D15

 

Ovaj model kombinuje funkcije friteze i roštilja, omogućavajući vam da pripremite širok spektar jela. Sa digitalnim ekranom i jednostavnim kontrolama, kuvanje postaje pravo zadovoljstvo. Neke od ključnih karakteristika uključuju:

1. Kapacitet od 4,2 litra: Idealno za porodice i veće porcije.

2. 8 unapred postavljenih programa: Pojednostavljuju pripremu različitih jela.

3. Snaga od 1550W: Brzo zagrevanje i efikasna priprema hrane.

 

Tefal Easy Fry & Grill Precision Digitalna EY505815

 

Ovaj napredni model nudi preciznu kontrolu temperature i vremena kuvanja, što vam omogućava da postignete savršene rezultate svaki put. Neke od prednosti su:

1. Precizna kontrola temperature: Od 80°C do 200°C, za optimalnu pripremu hrane.

2. Funkcija dehidracije: Idealno za sušenje voća, povrća i mesa.

3. Kompletan set dodataka: Uključuje roštilj ploču i korpu za prženje.

 

Tefal Easy Fry Compact EY101815

 

Ako imate ograničen prostor u kuhinji, ovaj kompaktni model je savršen izbor. Njegove glavne karakteristike uključuju:

1. Kompaktan dizajn: Idealan za manje kuhinje ili pojedince.

2. Kapacitet hrane od 1,2 kg: Dovoljno za pripremu manjih obroka.

3. Jednostavna upotreba: Mehaničke kontrole za lako podešavanje temperature i vremena.

 

Preporuke prilikom kupovine friteza na vruć vazduh

Prilikom odabira friteze na vruć vazduh, važno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih faktora. Prvo, kapacitet friteze je važan - birajte model koji odgovara vašim potrebama i veličini porodice. Zatim, istražite dostupne funkcije, poput podešavanja temperature, tajmera i lakoće čišćenja. Takođe, proverite specifikacije koje se odnose na snagu aparata kako biste bili sigurni da ispunjava vaše zahtjeve.

Friteze na vruć vazduh su dostupne u Okov centrima i na webshopu. Kupite već danas uz dostavu na kućnu adresu!