proizvodi

Puzle su najkorisnija društvena igra za decu i odrasle!

18.01.2019.

Iako su u trendu savremene napredne igračke, naučnici ističu da su puzle najbolje igračke za podsticanje detetovih logičkih sposobnosti..

Osim što su puzle korisne za djecu, one su najkorisnija i najpopularnija igračka za sve uzraste. Slaganje puzli pruža osećaj zadovoljstva i užitka, a najvažnije od svega je što utiču na razvoj emocionalnih veština, fizičkih i kognitivnih sposobnosti.

Slaganje puzli pozitivno utiče i na razvoj socijalnih veština s obzirom na to da puzle gotovo nikada ne slažete sami, već ćete to raditi u društvu. To je još jedan dokaz da se u ovoj igri mogu zabaviti i deca i odrasli.

Težina same igre zavisi od toga koliko delova ima slagalica. Za decu se biraju slagalice do 50 djelova, dok se odrasli mogu zabaviti sa nešto zahtevnijim izazovima. Ono što je sigurno, prilikom slaganja puzli razvijamo maštu, pospešujemo pamćenje kao i logičko razmišljanje. Mališani tokom ove igre razvijaju i motoričke sposobnosti, koje dugoročno utiču na njihov način pisanja i komunikacije.

Na webshopu Okova pogledajte ponudu puzli, odaberite najinteresantnije, okupite društvo i neka zabava počne! Osim na sajtu Okova, puzle možete naći u TC Okov na Bežanijskoj kosi.