proizvodi

Solarna rasveta za uređenje dvorišta

24.05.2019.

Rasveta u bašti igra važnu ulogu ne samo u stvaranju prijatne atmosfere, već pomaže snalaženju u prostoru.

Za poseban estetski i vizuelni doživljaj, najbolji izbor su solarne svetiljke koje, osim što su praktične, štede novac i energiju. Ova vrsta rasvete je laka za održavanje i instalaciju, a pravilnim pozicioniranjem može na najbolji način da istakne lepotu baštenskog zelenila.

Solarne svetiljke možete postavljati duž staze, uz stablo, cveće, stepenice ili vrata i na taj način ukrasiti kompletan ambijent. Ukoliko u dvorištu imate fontanu, ljuljašku ili neku skulpturu, onda je postavljanje svetiljke u neposrednoj blizini pun pogodak!

Kako rade solarne lampe?

Za ekološki osvešćene ljude, kada je u pitanju osvetljavanje dvorišta, solarne lampe su prvi izbor. One rade na principu pretvaranja sunčevog zračenja u električnu energiju preko solarnih ploča. Energija koja se akumulira tokom dana, oslobađa se kada padne mrak i na taj način osvetljava prostor oko sebe.

Jedna od njihovih najvećih prednosti je što ne troše električnu energiju, nema sprovođenja električnih instalacija i plaćanja računa za tu rasvetu. Postavljaju se na način što svetiljke zabodete u zemlju, pritom vodeći računa da ih pozicionirate na mesto gde će upijati veliku količinu sunčeve energije.

Modeli za svačiji ukus

Solarne lampe možete pronaći u različitim oblicima, bojama, veličinama i dezenima. Bilo da želite klasičan ili kreativan izgled svetiljki, u ponudi Okova možete pronaći veliki broj različitih modela. Ako birate uređenje dvorišta na jednostavan način bez puno različitih detalja, preporučujemo vam Outdoor Lights solarne svetiljke koje su izuzetno svedenog dizajna i lako se uklapaju u enterijer.

Za nešto kreativnije i neobičnije uređenje bašte, u ponudi imamo Globo Handels solarne lampe koje imitiraju cveće, životinje i druge oblike. Svojim izgledom će oduševiti svakog posetioca, a posebno mališane!

Sada kada smo vam zagolicali maštu, preporučujemo da posetite Okov webshop ili TC Okov na Bežanijskoj kosi i odaberete vama najlepše oblike solarnih lampi za ulepšavanje dvorišta!

povezani proizvodi