Perači pod pritiskom

Perači pod pritiskom i mašine za pranje auta su neophodne alatke za one koji žele da održe svoj automobil u dobrom stanju. Takođe, glavni su alat u svim profesionalnim perionicama automobila. Našli su širok spektar primene, kako u domaćinstvu, tako i u profesionalne svrhe - od pranja automobila, tepiha, trotoara, pa sve do pranja fasada i podova komercijalnih postrojenja.

Postoji mnogo opcija na tržištu, od jednostavnih modela za kućnu upotrebu do naprednih mašina sa višestrukim funkcijama za profesionalno korišćenje. Kada je u pitanju izbor, to zavisi od vaših potreba i budžeta.

Prva stvar koju treba uzeti u obzir pri odabiru perača pod pritiskom je snaga pritiska. Snaga pritiska utiče na brzinu čišćenja, a takođe određuje koliko će učinkovito čistiti teško dostupna mesta na vašem automobilu. Druga stvar koju treba uzeti u obzir su dodatne funkcije poput visokog pritiska i niskog protoka vode, što omogućava preciznije čišćenje.

Kada je u pitanju mašina za pranje auta, jedna od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir je protok vode. Protok vode određuje brzinu čišćenja, a takođe utiče na učinkovitost čišćenja. Takođe, potrebno je obratiti pažnju na dodatne funkcije poput filtriranja vode, koje omogućavaju čišćenje bez prljavštine, nečistoće i kamenca.

Sve u svemu, kada birate perač pod pritiskom ili mašinu za pranje auta, potrebno je da uzmete u obzir vaše potrebe i budžet. Ako ste u potrazi za jednostavnijim rešenjem za kućnu upotrebu, postoje jednostavni modeli koji će zadovoljiti vaše potrebe. Međutim, ako tražite napredniju opciju za profesionalno korišćenje, postoje mašine sa višestrukim funkcijama koje mogu pružiti bolji kvalitet pranja, ubrzati postupak pranja, a ujedno imati i duži životni vek.

Karcher perač pod pritiskom

Karcher perač pod pritiskom je poznat po svojoj izdržljivosti i dugotrajnosti, to je jedan od razloga zašto su prvi izbor za domaćinstvo ili profesionalnu upotrebu. 

Karcher perači pod pritiskom dolaze sa 2 tipa motora, indukcioni i univerzalni. Univerzalni motor je manje snage i pogodan je za manje zahtevne poslove, dok je indukcioni jači i pogodniji je za ozbiljnije poslove. Kada birate Karcher perač visokog pritiska, važno je razmotriti svoje potrebe i odlučiti koji tip vam više odgovara.

Karcher perači pod pritiskom dolaze sa različitim tehničkim specifikacijama. Maksimalni pritisak se kreće od 110 bara do 200 bara, a protok je od 240 l/h do 900 l/h. Snaga motora varira, najčešće od 1400 W do 6500 W, a napon može biti od 220V do 400V i dužina creva od 2m do 7m. Učinak po površini se kreće od 20m²/h do 60m²/h, i više. Ergonomske ručke čine rad sa peračem lakšim i udobnijim, a temperatura vode može biti hladna ili topla.

Karcher perač pod pritiskom sa toplom vodom je skuplji, ali pruža bolje rezultate. Ukoliko imate posao koji zahteva uklanjanje tvrdokorne prljavštine, poput ulja i masti, perač pod pritiskom sa toplom vodom će vam olakšati posao. Perači na hladnu vodu se preporučuje za manje zahtevne poslove poput pranja automobila…

Mnogi modeli rade u horizontalnom ili vertikalnom položaju, ili u oba. 2 režima rada,  pod pritiskom i sa hemijskim sredstvima, su namenjeni za detaljno uklanjanje prljavštine, najčešće sa vozila. Podešavanje pritiska je direktno na cevi za prskanje što omogućava preciznost i prilagođavanje, ovo je bitno kod osetljivijih površina.

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim peračima pod pritiskom i mašinama za pranje automobila, onda ste na pravom mestu. Na našem sajtu možete pronaći najbolje modele poznatih svetskih brendova, po pristupačnim cenama. Takođe, možete pronaći i detaljne informacije o funkcijama i karakteristikama pojedinih modela. Pogledajte i ponudu zaštitne opreme za rad.

44 proizvoda