Kako urediti zidove u dnevnoj sobi

30.01.2023

Pored samih radova tokom renoviranja i adaptacije dnevne sobe, mnogo vremena se potroši na istraživanje i skupljanje inspiracije. Nakon grubih radova, fino uređivanje enterijera počinje od zidova i poda.

 

Renoviranje je tek počelo a već imate blokadu inspiracije za dekoraciju zidova? Pitate se kako urediti zidove u dnevnoj sobi? Ne brinite, zato postoje internet i naš blog, da vam u tome pomognu. Uz pomoć modernih dekorativnih tapeta vaš dnevni boravak biće jedinstven.

U nastavku teksta saznajte kako da dekorišete zidove uz pomoć tapeta.

 

Kako da vaša dnevna soba bude jedinstvena?

 

Zbog brzog načina života i velikih obaveza pri opremanju doma mnogi nemaju inspiraciju i zamisao kako bi voleli da opreme dnevni boravak.

 

Najčešće se to svodi na kopiranje komšija i prijatelja, zato često možemo vidjeti prostorije koje jako liče jedna na drugu. Takođe, na internetu se kopiraju saveti i često vrte jedni te isti. Ako ste osoba koja voli da se izdvaja i bude prepoznatljiva u svakom smislu, naš savet je da pri dekorisanju zidova koristite tapete.

Uz pomoć tapeta za zidove mogućnosti su ogromne. Postoji ogroman broj različitih vrsta dizajna tapeta, tako da možete biti sigurni da će vaš dnevni boravak biti jedinstven i da će svakome izazvati WOW efekat.

 

Zašto koristiti tapete za uređenje zidova?

 

Tapete su nekad bile popularne i možda ste skeptični dok čitate ovaj tekst, jer mislite na one stare modele koji danas ne bi bili u trendu. Ali danas su tapete mnogo kvalitetnije i lepšeg dizajna, a ovaj trend se ponovo vratio u celom svetu.

Dugo su mnogi krečili zidove u neutralne boje i većina enterijera danas izgleda minimalistički, što je postalo jako dosadno. Zato su tapete sada sve popularnije, jer omogućavaju da se ta monotonija razbije.

 

Ali to nije sve, tapete imaju i duge prednosti zbog kojih se ponovo koriste.

 

Dekorativne tapete za zidove - Prednosti i benefiti

 

Uz pomoć specijalnog lepila za tapete možete ih postaviti jako brzo. Veoma su praktične, jednom kada savladate tehniku lepljenja, moći ćete uvek sami da ih menjate bez majstora. Veoma su praktične za korišćenje, a postoje i samolepljive tapete za koje nije potreban lepak.

 

Super su rešenje za pokrivanje buđi na zidovima. Pokrijte tapetama zidove na kojima se pojavljuje buđ i rešite se tih problema. I sami znate da se često korišćenje sredstava za uklanjanje buđi ne preporučuje zbog štetnih sastojaka.

 

Da li ste znali da postoje tapete koje možete prati vodom? Sigurni smo da vam je odmah sinula ideja kako da tu mogućnost iskoristete. Da, upravo su ove tapete dobro rešenje da sprečite uništavanje zidova kada deca crtaju po njima, jer sva dečija umetnička dela možete obrisati mokrom krpom.

 

Predstavljaju savršen način da enterijeru date dodatni pečat. Tapete ne morate postavljati na svim zidovima, danas se najčešće lepe samo na jednom zidu. To je obično zid na kome se nalaze TV i komoda, ili zid koji vam ničemu ne služi već samo za slike pa možete dodatno da ga dekorišete.

Izbor različitih dezena je ogorman. Postoje modeli koji su minimalistički i dobar su izbor ako nemate petlju da postavite neke ekstremnije tapete, a biće sasvim dovljne da se napravi promena. Ali možete izabrati i neke foto tapete sa realističnim slikama.

 

Kako odabrati tapete za dnevnu sobu?

 

Bez obzira na to da li želite tapete minimalističkog dizajna čisto kako neku malu promenu ili malo ekstremniji dizajn koji će svakom gostu izazvati WOW efekat, boje tapeta moraju pratiti stil enterijera.

Jednostavnije će vam biti da odredite boje i stil tapeta ako je dnevni boravak već opremljen i želite samo da osvežite zidove. Malo teža situacija može biti ako kompletno renovirate prostoriju i ne znate kakav stil želite.

 

Stil opremanja enterijera može biti: minimalistički (svetle neutralne boje: bela, siva, bež), etno (preovladava drvo), retro (korišćenje starih metoda i elemenata), industrijski (dominira beton, cigle, metal), itd. Ali pored stila, vodite računa da tapete prate dominantne boje u prostoriji.

Dodatni stručni saveti u vezi sa dekorativnim tapetama

 

Nadamo se da smo vam dali inicijalnu ideju i otvorili vidike kako da vaš dnevni boravak opremite da bude jednistven u celom svetu. To je i bio cilj ovog teksta.

 

Ukoliko su vam potrebni dodatni stručni saveti i ideje slobodno nas kontaktirajte ili posetite u Beogradu i Čačku. Naši iskusni prodavci i dizajneri enterijera su riznica znanje kada je u pitanju dekoracija. Sada savetujemo da posetite naš online shop i pogledate ponudu tapeta.

povezani proizvodi