Sve prednosti usisivača bez kesice

05.12.2019

U kategoriju neizostavnih kućnih aparata svakako spadaju i usisivači, uređaji koji već decenijama predstavljaju jedno od osnovnih sredstava za održavanje higijene u kući.

Tehnologija rada je poslednjih godina napredovala, pa kad dođe vrijeme za nabavku novog usisivača, prije nego što potražimo model koji će ličiti na naš stari koji nas je godinama pouzdano služio, svakako treba obratiti pažnju šta aktuelni modeli nude. Naš izbor je ovoga puta pao na Rowenta usisivače bez vrećice sa tehnologijom ciklon motora koja djeluje na način da se prašina prilikom usisavanja odvaja od vazduha.

Kod usisavača uvijek postoji bojazan da će se prašina prilikom usisavanja ili odlaganja raspršiti po prostoriji i tako nas ostaviti u oblaku alergena. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji prašina se više ne raspršuje već pada na dno posude za prašinu za koji se ne lijepi. Pražnjenje je izuzetno jednostavno - dovoljno je pritisnuti gumb, otvoriti poklopac posude za prašinu i nagnuti ga kako bi prašina lagano skliznula bez zadržavanja i rasipanja.

Mnogi Rowenta usisavači bez vrećice koriste i jedinstvenu usisnu četku. Ona omogućava usisavanje prljavštine i prašine uzduž zidova i namještaja, a uz pomoć nježnog razdvajanja vlakana uklanja prašinu i duboko iz tepiha. Veliki otvor na prednjoj strani četke služi za usisavanje krupne prljavštine kako vam ništa ne bi promaklo.

Usisavači bez vrećice omogućavaju skupljanje prašine i prljavštine bez potrebe za mijenjanjem vrećica za usisavanje. Osim uštede, korišćenje je jednostavnije jer ne morate i stalno paziti da je li vrećica puna ili prazna. Mnogima se dogodi i da zaborave staviti vrećicu prije nego što počnu usisavati pa izazovu još veći nered nego što su ga imali prije čišćenja.

Rowenta je svoje usisavače dizajnirala tako da imate minimalni mogući kontakt s prašinom prilikom usisavanja i odlaganja. Svaki Rowenta usisavač bez vrećice ide u korak s tehnološkim dostignućima i potrebama modernog čovjeka. Uvjerite se i sami!