Okov webshop – www.okov.rs – je internet prodavnica u vlasništvu preduzeća Okov International d.o.o. sa sjedištem u Ulici Partizanske avijacije 2, 11070 Beograd, Srbija.­­­­­­­

Sve cene na Okov webshop-u su izražene u dinarima (RSD) i u njih je uračunat PDV.

Kupac robu kupuje tako što je prvo na njenoj pojedinačnoj stranici „dodaje u korpu“, a zatim u korpi revidira i zaključuje porudžbinu.

Nakon zaključenja porudžbine na Okov webshop-u kupac e-mailom dobija potvrdu porudžbine sa rekapitulacijom svih stavki.

Račun za robu kupac dobija sa robom.

Registracija korisničkog naloga nije neophodan uslov za kupovinu robe na webshop-u. Registracija kupcu nudi dodatnu pogodnost čuvanja podataka, tako da ih ne mora unositi prilikom pravljenja svake sledeće porudžbine.

Kupac na webshop-u može koristiti sve pogodnosti Posto kartice, u skladu sa Pravilnikom o izdavanju i korišćenju Posto kartice, pod uslovom da je, kao registrovani korisnik, povezao Posto karticu prema Uputstvu za korišćenje Posto kartice na webshop-u.

Kupac ima mogućnost izbora između preuzimanja poručene robe u Okov centru ili dostave na kućnu adresu.

U slučaju dostave na kućnu adresu Okov International d.o.o. naplaćuje troškove dostave.

Trošak dostave je jasno istaknut na stranici pojedinačne robe, kao i u korpi, odnosno, na potvrdi porudžbine i računu. Ukupan trošak dostave dvaju ili više roba može biti manji od zbira troškova dostave tih roba pojedinačno. Pre zaključenja kupovine jasno je istaknut ukupan iznos koji će kupac platiti, podeljen na vrednost poručenih roba i vrednost troška dostave.

Dostava roba poručenih na Okov webshop-u www.okov.rs se vrši isključivo na teritoriji Srbije.

Porudžbinu za koju je odabrana opcija dostave na kućnu adresu moguće je platiti online (karticom banke) ili pouzećem, tj. predajom novca predstavniku kurirske službe prilikom isporuke.

Opcija “preuzmi u Okovu” nudi kupcu mogućnost da poručene robe preuzme u Okov centru na Bežanijskoj kosi (Novi Beograd, Partizanske Avijacije 2).

Zaposleni u našem maloprodajnom objektu poručenu robu spremaju za preuzimanje u roku ne dužem od 3 radna sata od trenutka zaključenja porudžbine. Radnim satima smatraju se sati od 8 do 21 h radnim danima i subotom i nedeljom od 10 do 18 h.

Potvrda koju kupac dobija za porudžbine za preuzimanje sadrži sigurnosni kod. Ovaj kod neophodno je odštampati i pokazati našem zaposlenom u prodavnici prilikom preuzimanja robe zajedno sa nekim ličnim dokumentom. Ukoliko kupac želi da neka druga osoba umesto njega preuzme poručenu robu, neophodno je da to navede u jasno naznačenom polju prilikom pravljenja porudžbine.

Porudžbine za koje je odabrana opcija “preuzmi u Okovu” kupac može platiti online (karticom banke) ili na kasi u odabranoj prodavnici, prilikom preuzimanja robe.

“Preuzmi u Okovu” porudžbine koje su plaćene online, a nisu preuzete u roku od 7 dana, poništavaju se, uz povrat novca kupcu. Ako je kupac odabrao opciju plaćanja u prodavnici, za preuzimanje ima rok od 24 h od zaključenja porudžbine, nakon čega ova biva poništena.

Roba sa porudžbina koju pravna lica plaćaju virmanskim putem biće rezervisana najviše 3 radna dana. Ukoliko se u tom periodu ne izvrši uplata porudžbina će biti poništena.

Nije moguće prodavati STIHL proizvodni program komercijalnim preprodavcima koji nisu odobreni STIHL specijalizovani prodavci ili pod-distributeri. Zadržavamo pravo da odbijemo isporuku porudžbine STIHL proizvoda ukoliko utvrdimo da je roba namenjena preprodaji.

Proizvodi poručeni preko webshop-a www.okov.rs se isporučuju u fabričkom pakovanju. Montažu proizvoda, ukoliko je potrebna, organizuje kupac po uputstvu za upotrebu, osim ako nije drugačije naglašeno.

---

Zaključivanjem procesa poručivanja robe na Okov webshop-u kupac potvrđuje da je upoznat sa ovim pravilnikom.

Pravilnik o kupovini stupa na snagu 24. 4. 2019. Svaka izmena Pravilnika biće objavljena na Okov webshop-u i stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objavljivanja.